Fernando Alonso je imao samo riječi hvale za McLarenovog rezervnog vozača Landa Norrisa nakon “vrlo impresivnog” nastupa na 24 sata Daytone prošlog vikenda.

Alonso i Norris su dijelili United Autosportsov Ligier JSP217 zajedno s Philom Hansonom, a zbog velikih mehaničkih problema, utrku su završili na 38. mjestu s 91 krug zaostatka za vodećim.

Bez obzira na nedostatak brzine njihovog Ligiera, trojac je prije poteškoća s kočnicama držao solidno šesto mjesto. Norris je pokazao odličan tempo tijekom kišnih uvjeta kada je uspio nadoknaditi nekoliko pozicija.

“Za mene ovo nije iznenađenje, no ljudi koji ne znaju Landa zasigurno su se iznenadili,” rekao je Španjolac.

“Njegovi stintovi su bili impresivni – timski rad, priprema, fokus. Tijekom noći, kada smo prešli na gume za mokro, bili smo peti s minutom zaostatka. Kada smo se vratili na gume za suho, Lando je smanjio zaostatak na 27 sekundi.”

“U kišnim uvjetima i prvi put u ovom bolidu je nadoknadio 33 sekundi tijekom 20 krugova. To je vrlo impresivno, 18 mu je godina.”

ligier

Ligier s brojem 23 je ukupno vodio osam krugova prije neplaniranih zaustavljanja zbog kočnica. Alonso je vodio na kraju svog prvog stinta, a Norris tijekom osmog sata utrke kada je bolid predao Hansonu.

“Nisam znao na kojoj sam poziciji, tek kada sam otišao u boks vidio sam da vodim,” komentirao je Norris.

“Tijekom posljednjeg kruga prije boksa prestigao sam momčadskog kolegu (Ligier 32) i bio sam siguran da je na njegovom bolidu bio broj osam (digitalni prikaz na bolidu koji prikazuje na kojoj se poziciji bolid trenutno nalazi).”

“Naš tempo tijekom cijele utrke bio je poprilično dobar s obzirom na nedostatak brzine u našem bolidu. Što se tiče performansi, Cadillaci i Acure bili su daleko ispred nas.”

“Ali ja, Phil i Fernando smo odradili odličan posao u izvlačenju maksimuma iz bolida. Mislim da moramo biti ponosni na ono što smo postigli kao vozači i kao momčad. Kvarovi se jednostavno događaju,” zaključio je mladi Britanac.

Izvještaj i rezultate s legendarne Daytone možete pogledati ovdje.

U međuvremenu je stigla informacija iz McLarena kako će Alonso ove godine nastupati i u WEC prvenstvu. Španjolac će za Toyotu odraditi sve utrke osim one u Japanu zbog toga što se poklapa s VN SAD-a.