Alonso: Jednostavno, nismo bili dovoljno brzi

alonso

Fernando Alonso se nije uspio kvalificirati na Indianapolis 500! Šokantni neuspjeh je nazvao razočaranjem i smatra kako McLaren nije bio dovoljno brz da zasluži mjesto na gridu legendarne utrke.

Dvostruki F1 prvak Alonso je ponižen u drugom pokušaju da dođe do trostruke krune motorsporta. Nije se uspio kvalificirati i morao je spakirati kofere već nakon prvog dana kvalifikacija.

U finalnoj rundi ‘Bump daya’ ga je eliminirao Kyle Kaiser u Juncos Racingu sa samo 0.019 mph bržim prosječnim vremenom.

“Ovo su bile jako duge kvalifikacije. U subotu smo umjesto 30. mjesta osvojili 31. Jako sam razočaran jer mi je naravno bio cilj startati utrku u nedjelju”, kaže Nando.

“Želim zahvaliti svima na trudu i podršci. Mi smo pritiskali i dišli se utrkivati, ali jednostavno nismo bili dovoljno brzi”, nastavlja.

“Čestitam svim koji su se kvalificirali, učinili su dobar posao i nadam se da će iduću nedjelju prirediti dobar show. Uživo ću ga pratiti na TV-u, nažalost”, zaključio je.

Napominjemo kako je primarni bolid napravljen u McLaren Technology Centru razbio na treningu u četvrtak, a u kvalifikacijama je koristio rezervni Carling sastavljen na Floridi.