Silverstone ponovno reasfaltiran i spreman za F1 vikend

VN VELIKE BRITANIJE Silverstone Circuit 14.07 do 16.07.2017
VN VELIKE BRITANIJE Silverstone Circuit 14.07 do 16.07.2017

Lewis Hamilton je prošle godine kazao za domaću stazu Silverstone kako je grbavija od drevnog njemačkog trkališta Nordschleife. Oštra kritika je polučila rezultat i ove godine su organizatori reasfaltirali površinu.

Ovo je drugo reasfaltiranje u samo dvije godine nakon pustih kritika sloja koji je postavljen 2018. godine. Prvak Hamilton je gnjevno izustio: “Ljudi koji su ovo napravili, odradili su najgori posao ikad”.

Novi bi sloj trebao pružiti nešto više gripa nego prijašnji, a i riješeni su problemi s ‘mikro-grbama’ zbog kojih su se brojni vozači žalili. Jedini koji se nisu žalili na grbavost su McLarenovci.

Valja napomenuti kako je veliku ulogu imala i odgođena MotoGP utrka zbog jake kiše i loše drenaže. Stoga je novi sloj poboljšan i po tom pitanju za lakši odvod vode. Na stazi se radilo i za vrijeme austrijskog F1 vikenda.

Uprava staze kaže da su u proteklih 30 godina samo triput reasfaltirali stazu, od kojih su dva bila u protekle dvije godine. Nada se kako su posao ovaj put dobro odradili i da neće biti potrebe za novim slojem izvjestan period.