Maverick Vinales želi pokazati da Assen nije bila jednokratna slava. Španjolac se još uvijek osjeća kao da je u snu nakon prve Yamahine pobjede ove sezone.

Vinales je prošlog vikenda i nizozemskom Assenu slavio po prvi put nakon VN Australije 2018. Sada se nada kako će prenijeti pozitivan momentum i u vikend u Sachsenringu.

Vinales je došao u Assen pomiren s izgubljenom nadom u osvajanje naslova prvaka ove sezone, ali pobjeda mu je unijela novi život i nadu kako borba još nije gotova.

Vinales kaže da je Assen došao u ključni trenutak nakon teškog perioda, naročito poslije odustajanja u Catalunyi, nakon što ga je pomeo sunarodnjak Jorge Lorenzo.

“Pobjeda je došla baš u pravi čas. Trebala nam je radi samopouzdanja i snage da nastavimo s teškim radom. Dolazimo u Sachsenring na visokom nivou i željni smo pokazati da pobjeda u Nizozemskoj nije bila slučajnost, već rezultat teškog rada”, kaže Vinales.

“Mislim da će nam Sachsenring kao staza odgovarati. Obično smo ovdje bili vrlo brzi i mislim da imamo potencijal za podijski plasman. Jedva čekam sjesti ponovno na motocikl i započeti s radom”, objašnjava.

Prije 12 mjeseci tvornička je Yamaha ostvarila dvostruki podijski plasman u Sachsenringu. Maverick i Valentino Rossi su izuzetno motivirani za osvajanje što više bodova.

Prošlog su vikenda demonstrirali da imaju što za pokazati, ali i da im se stvari moraju poklopiti da pobjede Marca Marqueza. Nadaju se dobrom početku vikenda i dobroj borbi za vrh poretka.

Sachsenring nudi mnoštvo prilika za pretjecanje, ali nije lako jer je staza uska na nekim mjestima. Dobro odrađene kvalifikacije će stoga biti ključne za utrku.