Maverick Vinales želi pokazati da Assen nije bila jednokratna slava. Španjolac se još uvijek osjeća kao da je u snu nakon prve Yamahine pobjede ove sezone.

Vinales je prošlog vikenda i nizozemskom Assenu slavio po prvi put nakon VN Australije 2018. Sada se nada kako će prenijeti pozitivan momentum i u vikend u Sachsenringu.

Vinales je došao u Assen pomiren s izgubljenom nadom u osvajanje naslova prvaka ove sezone, ali pobjeda mu je unijela novi život i nadu kako borba još nije gotova.

Vinales kaže da je Assen došao u ključni trenutak nakon teškog perioda, naročito poslije odustajanja u Catalunyi, nakon što ga je pomeo sunarodnjak Jorge Lorenzo.

“Pobjeda je došla baš u pravi čas. Trebala nam je radi samopouzdanja i snage da nastavimo s teškim radom. Dolazimo u Sachsenring na visokom nivou i željni smo pokazati da pobjeda u Nizozemskoj nije bila slučajnost, već rezultat teškog rada”, kaže Vinales.

“Mislim da će nam Sachsenring kao staza odgovarati. Obično smo ovdje bili vrlo brzi i mislim da imamo potencijal za podijski plasman. Jedva čekam sjesti ponovno na motocikl i započeti s radom”, objašnjava.

Prije 12 mjeseci tvornička je Yamaha ostvarila dvostruki podijski plasman u Sachsenringu. Maverick i Valentino Rossi su izuzetno motivirani za osvajanje što više bodova.

Prošlog su vikenda demonstrirali da imaju što za pokazati, ali i da im se stvari moraju poklopiti da pobjede Marca Marqueza. Nadaju se dobrom početku vikenda i dobroj borbi za vrh poretka.

Sachsenring nudi mnoštvo prilika za pretjecanje, ali nije lako jer je staza uska na nekim mjestima. Dobro odrađene kvalifikacije će stoga biti ključne za utrku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.