Maverick Vinales je došao do prve Pole pozicije ove sezone u finalu sezone u Valenciji. Sutra će startati ispred sunarodnjaka Alexa Rinsa kojem je ovo najbolji plasman u kvalifikacijama kraljevske klase te viceprvaka Andrea Doviziosa.

Vinales i Yamaha su nakon teške sezone u samom finalu spojili stvari i postavili se gdje smo ih češće očekivali. Iako je najbolja starna pozicija zasluga Marquezova pada, Yamahi te njenim mehaničarima i vozačima je ova Pole pozicija od velikog značaja za momentum preko zime.

Marc Marquez je zvijezda vikenda i izgledalo je da će glatko osvojiti najbolju poziciju, ali je pao u prvom brzom krugu, nakon samo četiri zavoja. Scena nakon pada je izgledala nemilo jer je Marquez dislocirao već ozljeđeno rame, ali to nije spriječilo najvećeg motorsportskog gladijatora.

Otrčao je u prikolicu da mu doktor namjesti rame i unatoč savjetu da se ne vraća na stazu, ugrabio B-spec motor i osvojio peto mjesto.

Johann Zarco je bio na putu prema osvajanju prvog mjesta, ali nakon gotovo 0.350s prednosti u predzadnjem sektoru, svoj je nastup završio u pijesku.

Valentino Rossi za razliku od kolege Vinalesa nije bio u formi kakvoj se nadao. Ispao je već u prvom dijelu kvalifikacija.

Sutra se očekuje kišno vrijeme za vrijeme utrke tako da zanimljivosti nipošto ne bi trebalo nedostajati. Start utrke je u 14:00.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.