Vinales: Tajland je prekretnica za Yamahu

vinales maverick

Nakon prvih treninga u Motegiju, Maverick Vinales tvrdi kako dobra izvedba Yamahe na Tajlandu nije bila slučajnost.

Na prvom treningu Vinales je ostvario peto najbrže vrijeme s 0,282 sekundi zaostatka za Doviziosom.

Drugu sesiju je obilježila kiša pa rezultati nisu reprezentativni, ali ni Vinales ni Rossi nisu uspjeli biti u top 10 najbržih, ali valja napomenuti da su vozili sa gumama za suhe uvjete.

Španjolac tvrdi da je FP1 [prvi slobodni trening] dokazao kako je Yamahin bljesak na Tajlandu posljedica pozitivne rekonstrukcije motocikla i načina rada u timu.

“Potvrdili smo dobru formu s Tajlanda jer sam se odmah osjećao mnogo bolje. Jednom kada sam se prilagodio stazi, sve je išlo kako treba”, rekao je Vinales.

“Ponosan sam na korak naprijed koji smo napravili na Tajlandu i moramo nastaviti ovako. Taj korak nije bio samo bolja stražnja guma.”

“Glavna promjena je bila distribucija mase. Bilo je važno testirati i po mokrome jer sam htio poboljšati svoj osjećaj”, zaključio je Vinales.

Rossi još uvijek suzdržan

S obzirom na uvjete prilikom drugog treninga, Rossi je naglasio da Yamaha još uvijek ne može imati pravu prosudbu o performansama svojih vozača.

“Sretan sam ako je u pravu. Volim Maverickov optimizam, ali radije ću još pričekati”, prokomentirao je Doktor.

Rossi je upitan misli li da Vinales ponekad prerano donosi zaključke na temelju samo jedne sesije.

“Za mene je prerano. On ima drugačiji karakter i još uvijek je mlad.”

“S mojim iskustvom puno bolje vidim kako se stvari mijenjaju tijekom vikenda pa čak i od subote do nedjelje. Bolje je ostati koncentriran, ali svatko ima svoj način”, zaključuje Rossi.