Maverick Vinales je jučer bio najbolje plasirani vozač od ostatka grida jer je Marc Marquez bio klasa za sebe. Osvojio je uvjerljivo drugo mjesto i najavio povratak Yamahine forme.

Vinales je prošlu sezonu započeo s tri pobjede u uvodnih pet utrke, dok je ove godine prvo postolje osvojio tek jučer. Vozio je vrlo dobro od početka utrke i bez prave prijetnje završio s “velikih” 4 sekunde zaostatka za rivalom Marquezom.

Bivši Moto3 prvak je zadovoljan ishodom utrke i razvojem događanja tokom vikenda.

“Mislim da ponovno dolazimo. Iskreno, uživao sam ovog vikenda iako još nismo na razini na kojoj bih želio. Osjećamo se jako i znam da smo unaprijedili neke stvari od Argentine, ai mislim da nas čeka još poboljšanja”, kazao je.

Vinales sve više razumije Yamahin motocikl za 2018. godinu: “Mislim da počinjemo razumjeti kako ići brzo s novim motociklom. Danas sam jako sretan i mislim da sam izvukao maksimum”.

Španjolčeve su misli sada na Jerezu koji je na rasporedu za dva tjedna: “Jedva čekam doći u Jerez. To je staza koja bi nam trebala odgovarati. Sada je vrijeme za promjene i poboljšanja. Moramo popraviti neke stvari kako bi napravili idući korak”.

Čini se da su bolja vremena pred Yamahom i Vinalesom. S povratkom forme, Vinales se približio vodećem Ducatijevcu Doviziosu na samo 5 bodova i najavio uzbudljivi nastavak sezone.