Nedodirljivi Hamilton i Mercedes nastavljaju pobjedonosni niz

Lewis Hamilton je uvjerljivo došao do šeste pobjede ove sezone na francuskom trkalištu Paul Ricard. Nastavio je dominantni niz Mercedesa osiguravši novu dvostruku pobjedu.

Hamilton je poveo utrku s najbolje pozicije ispred kolege Valtterija Bottasa i ferrarijevca Leclerca. Utrka se nakon uvodnih krugova stabilizirala jer staza vrvi dugačkim i brzim zavojima pa bolidi gube na performansama u prljavom zraku.

Mercedes se još jednom pokazao nedodirljivim Ferrarijevim vozačima unatoč problemu s degradacijom guma. Tek se u završnici Charles Leclerc uspio približiti Bottasu, ali je Finac uspio sačuvati drugo mjesto.

Sebastian Vettel će upamtiti VN Francuske po lošem kvalifikacijskom nastupu i najbržem krugu. Nije se najbolje snašao u ‘prometu’ i dok se probio, usamljenom Maxu Verstappenu osigurao dovoljno prostora.

Najnapetije je bilo u sredini poretka u zadnjem krugu utrke kad je nastao četveroboj za sedmo mjesto između Landa Norrisa, Daniela Ricciarda, Kimija Raikkonena i Nice Hulkenberga. Mladi Britanac je zapao u probleme s hidraulikom pa je imao otežanu kontrolu volana i prebacivanjem brzina.

Najbolje je to iskoristio Ricciardo koji će vjerojatno dobiti kaznu jer se koristio dijelom van staze za pretjecanje. Raikkonen i Hulkenberg su vodili svoju utrku dok se nisu našli u velikom okršaju i na kraju bi mogli zaraditi još jednu poziciju. Pouka da se pritiskanje isplatilo.

Sljedeća se utrka vozi u austrijskom Spielbergu za samo tjedan dana. Nadamo se da će biti sadržajnija jer bi bez borbe za sedmo mjesto u završnici ostala bez imalo spektakla za publiku.