Bivši F1 i novi vozač IndyCar serije Šveđanin Marcus Ericsson misli da će njegov bivši kolega Charles Leclerc biti jako dobar u Ferrariju.

Kolo sreće se itekako okrenulo ove godine za momčad iz Hinwila, ali i unutar nje. Nakon dvije jako teške sezone u kojoj su se jedva dokopali pokojeg boda, renovirano i usko partnerstvo s Ferrarijem je urodilo plodom.

Ove sezone su osvojili 48 bodova, a dvije prethodne samo 7. Zasluga je to ne samo Ferrarija, već i briljantnog F1 debitanta Charlesa Leclerca. On ih je doveo do bodovnog plasmana u čak 10 utrka. Takva brzina i konzistentnost nije prošla neopaženo i na VN Italije je predstavljen kao Ferrarijev vozač za sezonu 2019.

Ericsson koji sada odlazi u američku IndyCar seriju će budnim okom pratiti svog bivšeg kolegu Leclerca.

“Jako me interesira što će bit s Charlesom u Ferrariju. Mislim da može biti jako dobar već prve godine”, govori Ericsson.

“Ako bude jako dobar, bit će mi jako drago i to će se odraziti i na mene, tako da se nadam da će isprašiti guzice tamo”.

“Mislim da će to biti najzanimljivije dogodine, ali sam poprilično siguran da neće podbaciti”, zaključio je ‘dežurni krivac’ Ericsson.

Prethodni kolege Ericssona, Felipe Nasr i Pascal Wehrlein su ga porazili u izravnom obračunu, ali su obojica ostali bez F1 sjedišta jer je Šveđanin imao jaku financijsku podršku.

Charles Leclerc je ipak dosta drugačiji od prethodnika. On ga je ‘pomeo’ iako je u F1 ušao bez dovoljno iskustva i imao težak proces privikavanja. O tome smo detaljnije već pisali u specijalu.

Ericsson je samo dvaput pobijedio Leclerca u kvalifikacijskom obračunu nakon uvodne dvije utrke koje su ponajviše bile ‘testne runde’ za debitanta. S druge strane, Leclerc bi nerijetko i s više od pola sekunde porazio 4 sezone iskusnijeg kolegu.

Leclerc se u drugom dijelu sezone sve više stavljao u poziciju kao jedan od kandidata za ‘najboljeg od ostalih’ što je za nekadašnju momčad sa začelja bila prava senzacija.