Marquez: Honda opsjednuta top brzinom

facebook.com/pg/hondaracingcorporation/photos

Aktualni MotoGP prvak Marc Marquez objašnjava kako je Honda zimus ponajviše radila oko razvoja motora jer jednostavno više nije mogao podnijeti deficit za Ducatijem na pravcima.

Na otvaranju sezonu u Katru, Marquez je dosegao brzinu od 352 km/h i srušio rekord iz 2016. godine tadašnjeg Ducatijevca Andrea Iannonea (346 km/h). Valja naglasiti da su uz Marqueza još dva Hondina vozača bila među najbržom petorkom, Cal Crutchlow i Jorge Lorenzo.

Iznenađenje je što pobjednik utrke Andrea Dovizioso na Ducatiju nije uspio ostvariti top 10 brzinski plasman. S brzinom od 346.3 km/h je bio tek 11. na listi.

Marquez smatra da će se radije nositi s lošim stranama veće snage motocikla, nego da mu nedostaje brzine na pravcu, kao prethodnih godina.

“Ove smo zime u Hondi bili opsjednuti najvećom brzinom. Više nećemo tolerirati da vidimo brže motocikle od našeg. Ako imate moćan motor, uvijek postoje mehanike i alati kako se nositi s time”, objašnjava.

Novi Ducati je osjetno sporiji od prethodnika jer sada koriste sofisticirana aerodinamična krila. S izmijenjenim pravilima se mora homologirati aerodinamične elemente pa im je opala i najveća brzina.