Lewis Hamilton vjeruje da je Ferrarijeva loša izvedba u Australiji jednokratna. Aktualni prvak smatra da Mercedes ne može očekivati kako će biti toliko dominantan u ostatku sezone.

Hamiltonov timski kolega Valtteri Bottas je započeo novu sezonu na najbolji mogući način. Pobjedom je ušutkao kritičara, tako da je ubio dvije muhe jednim udarcem.

Britanac je krenuo s Pole pozicije, no u ranoj fazi utrke je blago oštetio podnicu bolida. Unatoč problemu, uspio je utrku završiti na drugom mjestu, dok se Ferrari cijeli vikend mučio s balansom i performansama.

Nakon što je Verstappen prestigao Vettela, Ferrari je već započeo sa svojim uobičajenim i svim navijačima mrskim momčadskim naredbama, naredivši Leclercu da zadrži peto mjesto, iza timskog kolege.

S obzirom da je Ferrari bila najbrža momčad u predsezonskim testiranjima i došla u Australiju kao favorit, sada se nameću ozbiljna pitanja. Hoće li u Maranellu shvatiti uzroke pada performansi te hoće li uspjeti riješiti probleme prije sljedeće utrke?

Hamilton sumnja da je Ferrari potpuno potonuo i očekuje da će Talijani uzvratiti udarac već na sljedećoj utrci u Bahreinu s obzirom da se radi o potpuno drugačijoj stazi i uvjetima od onih u Albert Parku.

“Nitko nije očekivao da će toliko zaostajati. Analize koje sam dobio na uvid, navele su me da vjerujem kako su oni ispred nas. Ali to očito nije bio slučaj prošlog vikenda”, rekao je Hamilton.

“Nisam siguran zašto je njihova izvedba bila onakva kakva je bila, ali isto ne bih rekao da smo mi bili nešto posebno dobri.”

“Radili smo normalan, uobičajeni posao, dok je kompletan tim bio izvanredan cijeloga vikenda”, objašnjava.

“Ne znam što je bio njihov problem, ali siguran sam da će se vratiti u sljedećim utrkama pa ćemo morati ostati na nogama”, zaključuje Hamilton.