Coulthard: Vettel nezadovoljan u Ferrariju

vettel

Bivši F1 vozač David Coulthard navodi da Sebastian Vettel provodi sve više vremena s bivšim kolegama iz Red Bulla. Nakon što su mu šanse za osvajanje naslova isparile, ugodnu okolinu je pronašao u druženju s njima.

Coulthard čak govori da je Vettel nesretan sa životom u Scuderiji. Razlog su strateške i vozačke greške koje se daju nabrojati na prste dvije ruke. Osim što su bile skupe, protivnik Hamilton mu je briljirao i kada stvari nisu išle na ruku Mercedesa.

Vettel posti već pet utrka, a najbolji rezultat su mu treća mjesta u Rusiji i Singapuru. Na VN SAD-a je Nijemac imao priliku prekinuti post, ali mu je kazna na startu otežala utrku, a poslije i sam sebi izvrtanjem prilikom napada na Ricciarda u prvom krugu.

Vettel se još jednom morao probijati kroz gužvu, a sada je prvi put rekao da mu je puna kapa toga. Coulthard vjeruje da problemi s kojima se Vettel suočava nisu samo zbog visokog pritiska i očekivanja, već i od zabrinutosti koje ima unutar tima.

“On je četverostruki prvak, a napravio je dvije greške u dva zavoja. Kaže da je umoran od svega toga, a kada si umoran potražiš komfornu zonu. Vidio sam ga oko Red Bulla u zadnje vrijeme više nego otkad je otišao u Ferrari”, dodaje Coulthard.

“Meni ne izgleda da je samo umoran zbog oporavka, nego da jednostavno nije sretan kao što je bio u Red Bullu”, zaključio je škotski veteran.