Max Verstappen vjeruje da je prelazak njegovog kolege Daniela Ricciarda iz Red Bulla u Renault postao predmet šale u Formuli 1.

Ricciardova posljednja godina u Red Bullu je obilježena kvarovima koji su povezani ponajviše s Renaultovom pogonskom jedinicom. U Teksasu je odustao sedmi put ove sezone zbog tehničkog kvara.

Ricciardo je imao puno sreće u Monaku kada je pobijedio jer je također pretrpio ozbiljan tehnički kvar zbog kojeg bi na bilo kojoj drugoj stazi morao odustati.

Red Bull dogodine prelazi na Hondine motore i ne kriju uzbuđenje oko budućeg partnerstva, a Verstappen kaže da je Ricciardov prelazak već predmet šale u boksovima.

“Mislim da se potajice zbijaju šale na Danielov račun u vezi Renaulta”, kaže Verstappen.

“Razbio je zid između naših soba, tako da znam kako se sada osjeća. Osjetio sam i sam kako je to prošle godine i osjećaj je nevjerojatno sra***”, dodaje mladi Nizozemac.

Na Maxa se nadovezao i Red Bullov motorsportski savjetnik Dr Helmut Marko: “Jadan on, morati će se nositi s ovim problemima naredne dvije godine”.

“Mislim da će se Hondini motori dogodine boriti za naslov prvaka, projekt izgleda jako dobro i ja sam apsolutno ozbiljan”, zaključio je.