Max Verstappen je odbacio špekulacije koje je potpalio njegov otac Jos na Twitteru o mogućem odlasku iz tima. Već smo vidjeli da mladi Nizozemac zna reći ne, a sad i ocu. Kada je njegova budućnost u pitanju, on je taj koji upravlja.

Prošlog je tjedna motorsportski savjetnik Red Bulla dr Helmut Marko iznio strahove o potencijalnom odlasku Maxa Verstappena iz momčadi. Red Bull smatra kako mu zasad ne mogu ponuditi paket za konstantu borbu na vrhu poretka.

Jos Verstappen je retweetao članak koji citira Marka i dodao ulje na vatru o mogućnosti da Max napusti Red Bull-Hondu.

“Ja sam vozač, a ne moj otac”, kazao je Max o ‘incidentu’ na društvenoj mreži. “Uvijek sam govorio da uživam. Naravno, svi znamo da bi željeli biti bolji i vjerujem u projekt s Hondom”.

“Radimo na tome da poboljšamo performanse i vidjet ćemo u narednim utrkama gdje ćemo biti. Ako dobijemo snagu motora i balans auta, stvari bi se mogle promjeniti”, objašnjava.

Na upit pred VN Kanade na kojoj je završio kao petoplasirani o tome koliko želi ostati u Red Bullu bez pobjede, Verstappen je odgovorio: “Uopće ne razmišljam o tome. Znam da nije lako srezati prednost za Mercedesom, a i Ferrarijem”.

“Mercedes trenutno radi jako dobar posao, ali ja se dobro osjećam u Red Bullu i smatram da je to mjesto gdje trebam biti. Uopće ne razmišljam o drugim opcijama”.

“Dobro se osjećam s ljudima iz tima, vrlo sam opušten i mislim da mi to jako pomaže. Već sam ovdje nekoliko godina i provodimo dosta vremena zajedno. Dobro smo se upoznali, komuniciramo i provodimo dobro vrijeme zajedno”, dodaje Max.

“Mislim da znamo kako se poboljšati i jako radimo na tome. Nije tajna da znam na čemu sam od početka godine, tako da mi nije nikakav šok ovo što se sada događa”, zaključio je Max.

Maxa već nekoliko sezona šef Mercedesa Toto Wolff drži na oku i redovito piju kavice tokom trkaćeg vikenda. Ipak, smatra se da Lewis ne želi Maxa sa sobom u timu jer je već u nekoliko navrata vidio što se događa kada dva alfa vozača dijele garažu.

Verstappen je po prvi put pokazao lojalni karakter i na trenutak nas podsjetio na nogometne velikane, koji su bez obzira na sve, ostali vjerni klubu u kojem su odrasli.