Daniel Ricciardo priželjkuje da novi set F1 tehničkih pravila, koji stupa na snagu od sezone 2021, izjednači performanse stroja i istakne vozačke kvalitete natjecatelja.

Nema dvojbe kako Australac Ricciardo pripada samom vrhu najboljih vozača u proteklih pet sezona. Ipak, uvijek mu je bilo uskraćeno napasti prvenstvo jer nije imao preduvjete, tj. pozicije su već bile zauzete.

Nakon što je prošlog vikenda Mercedes još jednom slavio dvostruku pobjedu, a od top 5 vozača svatko sačuvao svoju poziciju, Ricciardo priznaje da sportu nedostaje uzbudljivosti i spektakla.

“Mislim da sport trenutno nije uzbudljiv ljudima za gledanje. Kao trkaći vozač, želio bih da svi imamo jednake uvjete pa da vidimo tko se od nas 20 može izboriti za vrh”, kaže Ricci.

“Na nekim stazama bi vozači bili bolji, na nekima lošiji, ali uvijek bi se dešavao miks jer ne bi mogao jedan čovjek uvijek dobivati utrke. Mislim da bi bilo jako blizu i zanimljivo”, objašnjava.

“Znam da nas uskoro čeka veliki sastanak u vezi sezone 2021 i nadam se poboljšanju situacije”. Ricciardo ne smatra Mercedes odgovornim za ‘dosadnu’ F1 niti bi oni trebali biti krivci za nedostatak neizvjesnosti.

“Oni rade svoj posao, a na ostalima je da ih uhvate”, zaključio je.