Lewis Hamilton je imao sreće na startu VN Kanade jer mu je glavnog rivala Sebastiana Vettela eliminirao leteći Max Verstappen. Mladi je Nizozemac odlično startao, napao Vettela s vanjske strane i otkinuo mu komad krila stražnjom lijevom gumom.

Hamilton je poveo utrku ispred Verstappena i kolege Bottasa te rapidno gradio prednost. Do prvog je ulaska u boks sagradio dovoljnu prednost da ponovno izađe na prvo mjesto.

Izuzev starta, početak utrke je zabilježio kontakt između Carlosa Sainza i Romaina Grosjeana koji je prerastao u sudar. Mladi Španjolac je izgubio kontrolu i katapultirao se u Brazilca Felipea Massu. Posljedično je izašao sigurnosni automobil na stazu.

Ferrarijevci Vettel i Raikkonen su lošije startali i zapali u probleme već na početku. Vettel je ostao bez dijela prednjeg krila zbog čega je morao preuranjeno u boks i na kraj poretka, dok je Kimi zapeo iza vrlo brzih Force Indija. Finac je pokušao ranijom promjenom guma prestići Pereza i Ricciarda, ali oni su već zaštitili ulaskom u sljedećem krugu.

Vettelu je utrka obilježenja jurnjavom i pretjecanjima. Morao je preći na agresivnu strategiju od dva ulaska u boks i na kraju završio na solidnom četvrtom. Impresivno ga je bilo pratiti posljednjih desetak krugova kad je išao na sve ili ništa zbog čega je prestigao obje Force Indije.

Odličan su dvoboj imale Force Indije iza malo sporijeg Daniela Ricciarda. Perez je dobio poruku iz boksa da propusti mlađeg kolegu Ocona na svježijim gumama, ali se Meksikanac oglušio na naredbu. Vodili su vatreni obračun koji je trajao do posljednjeg zavoja. Nekoliko su puta bili vrlo blizu kontakta zbog čega će zasigurno imati interni razgovor sa šefovima jer su se nalazili na jako dobrom petom i šestom mjestu za momčad.

Nico Hulkenberg je završio utrku na osmom mjestu iako se pri samom kraju potpuno približio Raikkonenu koji je zapao u probleme s kočnicama.

Odličan dan na domaćem terenu je imao Lance Stroll s prvi plasmanom u bodovima. Mladi Kanađanin je odlično odvozio utrku i prestizao tko god mi je bio na nišanu. Pohvalno je i ohrabrujuće nakon vrlo teškog početka sezone. Nadamo se da će u odličnom domaćem nastupu utišati kritičare i pronaći motivaciju za nastavak forme.

Romain Grosjean je nakon teškog početka utrke uspio osvojiti posljednji bod zahvaljujući kvaru na Alonsovoj pogonskoj jedinici samo dva kruga prije kraja.

VN Kanade je zanimljivošću i uzbuđenjima ispunila očekivanja, iako su mnogi priželjkivali borbu na vrhu između Mercedesa i Ferrarija.

Sljedeća se utrka vozi za dva tjedna u glavnom gradu Azerbajdžana Baku za VN Europe.