Yamaha usredotočena na Rossijeve povratne informacije

rossi

Tehnički komentari testiranja Valentina Rossija su mnogo vrijedniji od onih što ih njegov timski kolega Maverick Vinales iznosi, priznaje voditelj tima Massimo Meregalli.

Nakon vrlo dobra prva dva dana testiranja u Sepangu, posljednjeg dana su se mučili. Rossi i Vinales su ponovno imali probleme s prianjanjem stražnjeg kotača.

“Mislio sam da mogu biti još brži [nego prethodnog dana], a zapravo sam se puno više mučio. Moramo otkriti problem. Ne znam što se točno dogodilo”, rekao je Rossi.

S druge strane, Vinales je bio toliko razočaran vremenima krugova da je ušao u boks i parkirao svoj motocikl uz komentar:” Odlučio sam se zaustaviti jer moje vrijeme kruga nije onakvo kakvo bi trebalo biti.”

Zanimljivo je da su problemi došli taman nakon Vinalesova potpisa novog dvogodišnjeg ugovor s Yamahom, a Rossijeva se potvrda očekuje u narednim tjednima.

Unatoč činjenici da je Vinales prvi od dvojice koji je obnovio svoj ugovor, tim se i dalje više usredotočio na Rossijevu dijagnozu problema u Sepangu. Naime, prilikom saslušanja problema uglavnom prednost ima onaj vozač koji ostaje duže u timu.

U ovom slučaju je ipak logično da će prednost imati Rossi koji je sa sedam naslova u kraljevskoj klasi daleko iskusniji i ima puno više znanja od 23-godišnjeg Vinalesa. Čak bismo se usudili reći i više od ikoga u sportu.

“Valentinova procjena je od veće važnosti nego Maverickova, i to je normalno”, rekao je Meregalli. “Rossi ima 39 godina, a Vinales 23. Maverick mora to iskoristiti i upiti još puno znanja”.

“Također, istina je da svaki vozač ima drugačiji stil i trebaju mu neke specifične stvari, ali naš motocikl se može voziti samo na jedan način i ako je baza dobra obojica će biti sretni”, zaključuje Meregalli.