McLarenov šef Zak Brown je upozorio Libery Mediju da ne ide na ruku Mercedesa i Ferrarija za vrijeme donošenja budućih pravila.

Izvršno direktor McLarena želi da Liberty napravi sve u interesu utrkivanja tokom turbulentnog perioda koji slijedi, a tiče se donošenja tehničkih pravila za 2021. godinu.

Brown je uvjeren kako će neke momčadi biti nezadovoljne i vjerojatno prijetiti odlaskom.

“Mislim da se Liberty mora fokusirat na donošenje odluka koje su najbolje za sport i obožavatelje”, govori Brown.

“Liberty se mora pripremiti da neće sve učiniti sretnima. Ja bih radije izgubio jednu momčad i zamijenio ih, nego da ostanu samo dvije momčadi u prvenstvu”, dodaje.

Na upit radi li se možda o opasnosti da dvije najjače momčadi Ferrari i Mercedes napuste sport, Brown je odgovorio: “To malo vjerojatno, ali sve je moguće”.

“Mislim da moramo donijeti tehnička pravila koja će omogućiti novopridošlicama lakši ulazak u sport. Bez obzira ako Mercedes i Ferrari napuste F1, sport se mora nastaviti”.

“Ferrari je unikatan slučaj jer se radi o najvažnijoj momčadi, ali F1 je već gubila BMW, Toyotu i Hondu. Znači, već smo vidjeli proizvođače kako odlaze i dolaze, ali F1 je uvijek preživjela”.

“Stoga moramo nastaviti s donošenjem pravila u interesu sporta, a ne proizvođača”, jasan je Brown. Amerikanac drži da bi F1 za sezonu 2021 trebala poboljšati konkurentnost svih momčadi.

“Što se pravila dulje donose, to će biti više remećenja. Liberty mora hitro obavljati neke stvari jer će pregovori zasigurno biti turbulentni”.

“Imamo šansu utjecati na ono kako će sezona 2021 izgledati. Vjerujem da će F1 biti zabavnija, zanimljivija i vrijednija ako se četiri-pet momčadi bude moglo natjecati za pobjede”, zaključio je Brown.