Pirelli: Kubica zaslužuje priliku, još je jako brz!

kubica

Robert Kubica treba više vremena u bolidu Formule 1 kako bi dokazao vlastitu sposobnost. To je mišljenje Pirellijeva šefa Marija Isole.

Kubica je vozio za Williams postsezonska testiranja u Abu Dhabiju krajem studenog, ali okončana su s prevagom na strani Rusa Sergeya Sirotkina.

Poljak nije pokazao razinu kakvoj se Williams nadao, ali Isola vjeruje da bi unatoč manjku kilometraže, s obzirom na iskustvo, Kubica trebao dobiti još jednu priliku.

“Znam da dugo nije vozio bolid F1, ali on ima taj osjećaj. Pitao sam ga za dojam u vezi guma, a on mi je točno precizirao performanse, degradaciju i kako treba voziti s njima”, iznosi Isola.

isola

“Jasno je da se radi o vozaču koji nije vozio šest-sedam godina bolid F1 koji se u međuvremenu kompletno promijenio od onoga kad je prestao. Imaju više prianjanja, gume su drugačije, a i sve ostalo…”, nastavlja šef Pirellijeva motorsportskog odjela.

“Ne možete se praviti da bilo koji vozač samo uskoči u bolid i bude brži od nekoga tko je već duži niz godina involviran u testove i utrke. Mislim da Robiju treba dati vremena da se privikne i pokaže puni potencijal. Vjerujem da je još jako brz vozač”, komentira Isola.

Dodaje potom kako su Poljakove povratne informacije bile od pomoći Pirelliju: “Iskren je u svojim dojmovima. Ne pokušava govoriti gluposti. Ako mu se nešto sviđa ili ne sviđa, navede razloge zašto je to tako, a to je savršen komentar za nas”.

“Moramo točno znati neke stvari da znamo kako imamo dobar proizvod”, zaključio je Isola.