Wolff poziva Williams da budu hrabri u odabiru vozača

wolff

Šef Mercedesa Toto Wolff vrši pritisak na momčad Williams. Javno sugestira britanskoj momčadi da bude hrabra u odabiru novog vozača.

Williams je u potrazi zamjene Brazilca Felipea Masse, a najizglednije zamjene su 22-godišnji Rus Sergey Sirotkin i 33-godišnji Poljak Robert Kubica. Uz njih su u igri i vozači iz mlade generacije s iskustvom – Danil Kvyat i Pascal Wehrlein.

Iz momčadi su se nakon postsezonskih testova u Abu Dhabiju izjasnili kako odluka neće biti donesena do siječnja.

Toto Wolff za razliku od Williamsa ima drugačije ideje. On ih poziva da podignu ulog i u sport dovedu mladu nadu i podignu ga na razinu top vozača.

“Da sam Williams danas, odigrao bih hrabri potez i doveo Georga Russella ili Landa Norrisa. Da Charles Leclerc nije već u Alfa Romeo Sauber, i njega bih upitao”, kazao je Wolff za BBC.

“Ti su momci već pobijeđivali prvenstva u nižim kategorijama i vjerujem da su spremni preći na novu razinu. Realnost je pak takva da se moraju razmatrati financijske stvari i pronaći pravi kompromis”.

19-godišnji George Russell je član Mercedesove AMG akademije, dok je 18-godišnji Lando Norris prije nekoliko dana postao službeni rezervni vozač McLarena.