Mercedesov šef Toto Wolff je napokon otkrio jako dobro čuvanu tajnu o mogućoj opskrbi rivalne momčadi McLaren motorima u sezoni 2018.

Sredinom prošle godine je već itekako bilo izvjesno da se McLaren planira prijevremeno rastati s Hondom, a špekulacije o povezanosti s Mercedesom su bile najintenzivnije.

Wolff priznaje da je Mercedes ozbiljno razmatrao sklapanje dogovora s momčadi iz Wokinga.

“Željeli smo isporučiti McLarenu motor, ali problemi su nastali odugovlačenjem pa više nismo mogli obećati izvršavanje obaveze radi vlastitih kapaciteta”, navodi šef Mercedesa.

S obzirom da Mercedes uz vlastitu opskrbljava momčadi Williamsa i Force Indije, još jedna momčad bi im bila maksimum da su se na vrijeme dogovorili oko strukture, cijene i uvjeta s McLarenom.

“Jednostavno, bilo je prekasno”, dodao je Wolff, ali ne otpisuje mogućnost ponovne suradnje u bliskoj budućnosti! McLaren i Mercedes su usko surađivali dugi niz godina (1995-2014).

“Nikad ne valja otpisivati mogućnost opskrbe bilo koje momčadi i zato McLaren ili bilo tko drugi mogu postati naši partneri”, naglasio je Wolff.

Renault je za razliku od Mercedesa uspio ustupiti podršku McLarenu jer im se rohadom Toro Rossa na Hondu otvorila opcija opskrbe vječitog rivala kojeg dosad nikad nisu opskrbljivali motorom.

1 KOMENTAR

Comments are closed.