Zarco želi završiti u Jerezu na podiju

Velika nada francuskog motorsporta Johann Zarco ima jedno oko na podiju ovog vikenda.

Izvanredni Zarco tek od ove sezone nastupa u kraljevskoj klasi, a već se prometnuo u superzvijezdu. Oduševio je gledatelje vodstvom u Katru dok nije pao i s dva top 5 rezultata u Argentini i Teksasu.

Hrabro se borio u duelima od kojih su istaknuti s velemajstorom Valentinom Rossijem i najboljim vozačem privatnih momčadi Calom Crutchlowom. To je samo potvrda u kakvoj je Francuz formi nakon samo 3 utrke u MotoGP karijeri.

Ciljanje na visoki plasman u Jerezu stoga nije bez pokrića jer se radi o vozaču iznimnih sposobnosti. Od 2008. godine njegova Yamaha Monster Tech 3 nije imala bolje plasiranog vozača.

Staza Jerez bi konfiguracijom trebala odgovarati Yamahi. Spori i srednje brzi zavoji zahtijevaju stabilan motor s dobrom trakcijom na izlasku iz zavoja.

Evo što Johan Zarco kaže pred vikend u Španjolskoj: “Jerez je početak europskog dijela sezone i sigurno će biti interesantno jer su prve tri utrke vožene na velikim i dugim stazama. Španjolska je staza puno kraća i uža pa sam znatiželjan kako ću kontrolirati motor u novim uvjetima”.

“Nakon odlične predstave u Teksasu i solidnog petog mjesta, želim nastaviti pritiskati i doći što bliže podiju. Nisam daleko od top 3 i moram nastaviti naporno raditi da bih se tu našao”, govori Zarco.

“Vrijeme u Andaluziji bi trebalo biti vruće, ali uvijek postoji mogućnost za kišu pa se moramo paziti. Kad budemo znali što nas čeka idemo s otvorenim pristupom i dati ću sve od sebe da napravim dobar rezultat”, zaključio je Zarco.

 

screenshot: twitter.com/MotoGP