Johann Zarco priznaje da ima pomiješane osjećaje nakon prve vožnje KTM-a jer se čini pomalo sporim.

Zarco je posljednje dvije godine s Tech3 Yamahom redovito završavao utrke u gornjem dijelu poretka, a svoj debi s KTM-om je imao početkom ovoga tjedna.

Francuz je bio prvi vozač koji je izišao na stazu nakon što su testovi počeli, ali na kraju dana je završio kao 17., s 1.4 sekunde zaostatka za vodećim i 0.6 s za timskim kolegom Polom Espargarom.

Zarco je već prije naglasio kako vidi veliki potencijal u tvorničkom timu, ali i da trenutno ima nešto slabiji osjećaj oko postavljanja najboljeg vremena kruga.

“Morali smo mijenjati mnogo stvari na motociklu samo da nađemo dobru bazu. Nije drama jer je to tek prvi dan. To je ustvari još jedan duh motocikla u usporedbi s onim što sam imao protekle dvije godine”, rekao je Zarco.

“Kada pronađemo dobru bazu, mislim da će motocikl biti na potpuno drugoj razini.”

“Bili smo malo nesretni jer je kiša padala pa nismo mogli koristiti nove gume na kojima bismo mogli biti jako brzi. Na putu smo ka boljoj poziciji, ali nemamo puno vremena.”

“Dakle osjećaj je pomiješan”, objašnjava.

Zarco je rekao da je njegov najveći problem u utorak bio ulazak u zavoj i da nije mogao steći povjerenje na tom dijelu.

“Valencija je mala staza i morate se osjećati ugodno ako želite ulaziti brzo u zavoje. To je možda bila najslabija točka motocikla”, nastavlja.

“Bilo je nemoguće igrati se s ulaznom brzinom, a ako uđete presporo kasnije ne možete biti brzi.”

“Mislim da je dobro što već sada razumijemo te stvari. Nemamo nikakvih problema sa stražnjom gumom pogotovo oko prianjanja. Ne mogu se žaliti zbog tih stvari jer još uvijek nismo dovoljno brzi.”

“Moramo razjasniti prioritete i onda ćemo biti brzi i imati potencijal za dobar posao.”

“Rekao bih da je ulazak u zavoje najteža stavka za mene i zato sam možda bio malo spor”, zaključuje Zarco.