Williams: Usporedba Strolla i Verstappena je završena

Tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe smatra da je Lance Stroll prvim postoljem u Azerbajdžanu završio priču oko usporedbi s briljantnim Maxom Verstappenom.

Stroll je prve bodove osvojio na domaćem terenu u Kanadi. Potom je u Azerbajdžanu imao najbolje kvalifikacije sezone, pobjedivši timskog kolegu Massu, a potom i odlično treće mjesto u utrci.

“Lance mora isključivo gledati na sebe i bit će vrlo sretan s onim što pronađe”, kaže Lowes.

Lowes hvali Strolla i smatra da je VN Kanade bila prekretnica jer je s prvim bodovima dobio na samopouzdanju. “Svaku sesiju je bio u potpunoj kontroli, vozeći u jakom tempu. Ne znam da li se sjećate treninga u petak, ali samo tri vozača nisu izazvali žutu zastavu, a Lance je bio jedan od njih”.

“Za rookija je poprilično impresivan i mnogi su me ljudi zvali i čestitali kako im je drago što se popeo na višu razinu”, dodaje Lowe.

Naročito su dramatični bili zadnji krugovi utrke u Baku: “Vozio je zadnjih 10 krugova u ritmu kvalifikacijske vožnje. Nije popustio i na kraju je odlično odradio posao iako je izgubio drugo mjesto u foto-finišu od Bottasa”, zaključio je Lowe.