Bivši kolega Sebastiana Vettela, Mark Webber, smatra da se četverostruki prvak i trenutno vodeći u poretku lomi ako utrka ide u nepredviđenom smjeru.

Webber drži kako su greške poput Azerbajdžana 2017. kad se zabio u Hamiltona pod sigurnosnim automobilom jedan od primjera njegovih raspada.

Dvojac Webber/Vettel je dijelio garažu od 2009. do kraja 2013. godine i Australac je vidio bljeskove raspada od strane mladog Nijemca tijekom suradnje.

“Sebastian je imao i još uvijek ima slične ispade. Mislim da on ima plan, ali čim se dogodi nešto što poremeti rutinu utrke poput sigurnosnog autmobila, nastaje problem”, govori Webber.
“U Abu Dhabiju je 2012. iza sigurnosnog automobila pomeo DRS ploču sa strane, a i vidjeli smo događanja u Azerbajdžanu”, dodaje.

Vettel je napravio veliku grešku u kišnom Fujiju 2007. godine za vrijeme sigurnosnog automobila. Webber je držao drugo mjesto, a Vettel je bio odmah iza. To je bila njegova tek sedma utrka za Toro Rosso.
“Mislim da smo imali osiguran podij, što je bilo velika senzacija. Red Bull i Toro Rosso zajedno na podiju po prvi put…Bilo je stvarno neočekivano”, objašnjava.

Dvojac se nalazio iza vodećeg Hamiltona koji je imao problema sa zagrijavanjem guma i kočnica pa je napravio veći razmak od SC-a.

“Došao sam do Lewisa i kazao mu da krene, svjetla su još upaljena, ne radimo restart, dok je on uporno usporavao”, prisjeća se Webber.

“Sljedeći trenutak se dogodio BOOM. Sebastian me pogodio straga poput harpuna i obojica smo odustali. Vidio sam da je Seb bio potresen zbog incidenta”.

“Lewisova je bila krivica. Previše je usporavao i krivudao, a bio je hladan i kišan dan. McLaren je koristio drugačije kočione materijale i utrka je doista bila teška. Bilo je masu aquaplaninga”.

Webber dodaje da Vettel ima problema u kvalifikacijama kad je uska granica između jednog ili dva brza kruga.

“Seb je to mrzio jer je volio odraditi stvari bang, bang, bang, njemački čisto. Dočim su stvari bile otvorene i kad se kalkuliralo da li da se ide na jedan ili dva kruga, to zaista nije volio”, zaključio je Webbo.