Maverick Vinales nakon izuzetno teške borbe posljednjeg dana s motociklom kaže da je tajlandski test za njega bio najgori otkako vozi za Yamahu.

Vinales je pred kraj drugoga dana tvrdio kako je pronašao rješenje problema s prianjanjem njegove YZR-M1.

Nakon što je to rekao, ostvario je četvrto najbrže vrijeme toga dana, no u nedjelju posljednjeg dana testiranja ponovno je upao u probleme i uspio odvoziti tek 12. najbolje vrijeme.

Nakon što su testovi završili, Vinales ih je rezimirao kao najgori test ikada s Yamahom: “Za mene definitivno najgori test ikada. Malezija je bila užasna, ali ovo je nešto još gore”.

“U nedjelju smo se borili više nego u subotu, mislio sam da imamo rješenje, ali nismo. Nedostaje nam malo na gotovo svim područjima.”

“Možda je napredak bio zbog novih guma i zbog uzbuđenja od dobrih krugova, ali kad se sve sleglo u nedjeljno jutro, problemi su bili posve isti kao i uvijek”.

Vinales je naposljetku otkrio da se vratio šasiji iz 2016. godine te da je eksperimentirao s postavkama motocikla koje kako kaže nikada neće koristiti.

“Koristim šasiju iz 2016. i ne postoji rješenje. Imamo različite motore, drugačiju elektroniku pa ne znam, iskreno ne znam”, objašnjava.

“Možda je bolje pitati Yamahu. Pokušao sam mnogo toga u zadnja dva dana testiranja”, kazuje nezadovoljni Maverick.

“Ne mislim da je rješenje problema u garaži, to je nešto više jer pokušavamo sve na motociklu. Radili smo s postavkama koje nikada prije nismo isprobavali jer je bilo nemoguće raditi s njima, a i dalje je.”

“Iskreno, Yamaha mora shvatiti da imamo problem i moraju nastaviti posao”, dodaje Španjolac.

Do sezone MotoGP vozači imaju još jedan test u Katru prije održavanja same utrke, a Vinales smatra da Yamaha nema dovoljno vremena da dođe do novih rješenja.

“Test je možda preblizu. Teško je jer shvaćamo da imamo ozbiljan problem, a ostalo je samo mjesec dana do utrke”, zaključuje Vinales.