Vinales cilja pobjedu na Misanu!

Jedini vozač Movistar Yamahe ovog vikenda Maverick Vinales je spreman napasti protivnike za naslov prvaka.

Maverick Vinales je zadnju utrku na Silverstonu zaostao samo desetinku za pobjednikom Andreom Doviziosom u finišu. Tih 20 bodova mu je puno značilo s obzirom da je dotad vodeći Marc Marquez morao odustati zbog kvara na motoru.

Na Misanu nije pobjeđivao dosad, ali je ostvario mjesto na podiju. Ovog vikenda brani boje najuspješnijeg proizvođača po broju pobjeda od 2007. godine na popularnom GP Adriaticu. Pobjeda je imperativ, naročito da opravda izostanak miljenika publike – Valentina Rossija.

“Nažalost, dolazimo na Misano bez mog kolege Valentina Rossija. Velika je šteta jer znam koliko mu znači taj GP vikend. To mu je domaća utrka i neće biti isto bez njega. Želim mu brz oporavak i da se vidimo u garaži što prije”, kaže Maverick u uvodu.

Nastavio je potom o formi momčadi: “Veoma smo motivirani nakon dvostrukog podija na Silverstonu i mislim da ponovno idemo u pravom smjeru”.

“Počinjem dobijati isti osjećaj na svom M1 kakvog sam imao na početku sezone, a to mi daje mirnoću i dopušta da se fokusiram”.

“Veoma je pozitivno što smo ovdje imali vrlo dobre performanse na testu prije nekoliko tjedana. Tu smo dosta unaprijedili neke stvari oko postavki pa ću dati sve od sebe da izvučem 100% i dovedem Yamahu do pobjede”, motiviran je Vinales.

Prošle je godine osvojio peto mjesto u utrci na Suzukiju. Interesantno je da se rezultatski našao u sendviči sadašnjih glavnih rivala. Četvrti je tada završio Marquez, a šesti je prošao ciljem Dovizioso.