Sebastian Vettel vjeruje da Ferrari neće biti u zaostatku ovog vikenda u japanskoj Suzuki. Jedan od bitnih faktora u Vettelovoj kalkulaciji je promjenjivo vrijeme.

Vettel ne smatra da će s Ferrarijem biti u zaostatku za Mercedesom po mokroj stazi, iako se u prethodnim kišnim prilikama nisu proslavili.

Prema njegovu mišljenju Ferrari nije izgubio smjer kretanja u tehničkom dijelu posla. “Napravili smo napredak na bolidu i sve ide po planu. Sada ne znamo kako stojimo u usporedbi s drugima”, kazao je Vettel nakon prvih treninga”.

“Možda su oni učinili veći korak od nas, ali sam prilično siguran da smo mi gdje jesmo i gdje smo željeli biti. Naravno, uvijek želite još bolje performanse, ali tako je svima. Mislim da nema ništa loše u kiši za nas i nemamo razloga za strah”, dodaje.

Prema vremenskoj prognozi, jaka kiša bi trebala padati od danas do popodnevnih sati subote. Slično bi trebalo biti i sa subote na nedjelju tako da bi vremenski uvjeti mogli igrati veliku ulogu u prvenstvenoj borbi.

Vettel napominje da nema mentalitet “Sve ili ništa” te da će utrci pristupiti kao i svakoj drugoj. “Ne volim taj mentalitet, niti sam ga ikad volio. Mislim da nema smisla”.

O Suzuki Nijemac ima samo riječi hvale: “Jako sam zadovoljan ovdje. Obožavam stazu i mogu kazati da mi je najdraža na svijetu. Radije ću uživati nego kvariti ugođaj sa stvarim koje su protiv mene i usredotočiti se na one koje mi odgovaraju”, zaključio je.

Vettel je za kraj poručio da Ferrari iako ima jak auto ove sezone, nikad nije imao veću prednost pred rivalima, već su je mediji i obožavatelji preuveličali. Smatra da su bili podjednaki na svim stazama, a da je prednost ponekad izgledala veća nego što je doista bila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.