Sebastian Vettel hvali Ferrari i napredak performansi motora koje su mu olakšale put do pobjede ovog vikenda na belgijskom Spa-Francorschampsu.

Vettel je napravio ključno pretjecanje rivala Lewisa Hamiltona već u prvom krugu na ravnici Kemmel poslije Eau Rougea. Potom je uslijedila konzistentna izgradnja prednosti do završetka utrke.

Prošle se godine Hamilton uspio obraniti od Vettela unatoč jakoj zavjetrini, ali ove godine nije imao šanse. Vettel je prošao poput brzog vlaka pokraj srebrne strijele.

Hamilton se nije predao i svoju je priliku potražio strateškim putem, ali se ipak nije uspio nositi s Ferrarijevom brzinom. Izgledalo je kao kontrastna slika iz prošlih sezona.

“Svaka čast momcima koji rade na motoru. Napravili su strašan napredak u zadnje dvije godine. Jako je lijepo vidjeti ovakav razvoj”, kazao je Vettel.

Iako je po izlasku iz Eau Roguea izgledalo da bi Hamilton mogao sačuvati vodstvo, Ferrari je pokazao zašto je preuzeo primat, a onda potvrdio snagu Scuderije na restartu obranom od Hamiltona koji se ovaj put nalazio u jakoj zavjetrini.

“Vozili smo s nešto manje krilaca ove godine da budemo jaki u prvom i zadnjem sektoru”, objašnjava Seb. “Znao sam da moram izaći sa skoro sekundom prednosti iz prvog zavoja ako želim sačuvati vodstvo. Pogledao sam u retrovizor prije zavoja 5 i bio je daleko za napad”.

“Onda je započela intenzivna jurnjava koju smo dobro iskontrolirali. Držao sam tempo, a u drugom se dijelu utrka već smirila i mogao sam je kontrolirano privesti kraju”, zaključio je Nijemac koji je jučerašnjom pobjedom prestigao profesora Alaina Prosta po broju pobjeda.