Sebastian Vettel vjeruje da je Lewis Hamilton trebao biti kažnjen zbog njihovog sudara iza sigurnosnog automobila. Hamilton je prema Vettelovim riječima testirao njegove kočnice zbog čega je oštetio prednje krilo.

Vettel mu nije ostao dužan već je nakon samo sekundu vratio Hamiltonu milo za drago udarcem s boka. Zbog opasnog je manevra dobio 10 sekundi stop/go kazne.

Nakon utrke, Vettel je optužio Hamiltona za opasni test kočnica: “Vodeći diktira brzinu. Mi smo izlazili iz zavoja kada je ubrzao pa zakočio tako jako da se nisam mogao zaustaviti”.

“Mislim da je to bilo nepotrebno. Nisam vjerovao da je tip osobe koji radi takve poteze, ali ispostavilo se da ipak je i nisam bio zadovoljan takvim ponašanjem”, objašnjava Vettel.

“Kad sam se dovezao pokraj njega i uzdigao ruku kako bih mu rekao: Ovo nije način na koji se radi, imao sam oštećeno krilo i mislim da je i on platio cijenu blagom štetom na autu”, dodao je Vettel.

“Ne slažem se s kaznom koju sam dobio jer ako su mene kaznili, trebali su i njega”.

Hamilton je nakon utrke kazao da je Vettelovo ponašanje loš primjer mladim vozačima.

Telemetrija je poslije utrke pokazala kako Hamilton prije incidenta nije koristio kočnicu pa su Vettelovi verbalni napadi bez pokrića.

Vettel je nakon VN Azerbajdžana povećao svoje vodstvo s 12 na 14 bodova, ali je dobio 3 kaznena boda pa do Silverstona ne smije skupiti 3 nova jer bi mogao dobiti zabranu vožnje jednog trkaćeg vikenda.