Sebastian Vettel vjeruje da se Ferrari ne smije pribojavati niti jedne preostale staze do kraja sezone nakon forme koju su pokazali u Belgiji.

Seb Vettel je održavao mali razmak za Lewisom Hamiltonom od početka do kraja utrke. Bilo je to ugodno iznenađenje za Ferrari s obzirom na očekivanu dominaciju Mercedesa na Spa-Francorschampsu.

U kvalifikacijama je Vettel zaostalo samo dvije desetinke za Hamiltonom koji je koristio novi motor. Tokom utrke Hamilton nije uspio pobjeći od Vettelova pritiska. Jedna je greška bila dovoljna za gubitak prvog mjesta, ali Britanac nije popustio.

“Bolid je bio vrlo dobar. Nismo mijenjali puno stvari u usporedbi sa Silverstonom, što je samo potvrda da smo tamo imali loš vikend”, kaže Sebastian Vettel.

“Poboljšali smo bolid, a naročito brzinu u utrci. Bili smo vrlo dobri za razliku od Silverstona gdje smo dosta kasnili za Mercedesom. Ne bih se ustručavao reći da je gotovo sekunda bila u pitanju”.

“Vrlo sam zadovoljan viđenim i mislim da smo na dobrom putu. Ne moramo se bojati niti jedne preostale staze u kalendaru”, zaključio je Vettel.

Sljedeća je na rasporedu VN Italije u superbrzoj Monzi. Na papiru se radi o stazi koja bi više trebala odgovarati Mercedesu nego Ferrariju.

Ipak, tifosi će prema prvim očekivanjima prisustvovati događaju u rekordnom broju pa bi crveni mogli izvući dodatni dijelić sekunde iz paketa.