Sebastian Vettel je na današnjem treninga ostvario gotovo pola sekunde bolje vrijeme ispred drugoplasiranog Red Bulla Daniela Ricciarda. Glavni rival Lewis Hamilton je završio tek na osmom mjestu s preko sekundu zaostatka.

Iako rezultati na treninzima nisu važni za nastavak vikenda, zbog vremena četverostrukog prvaka su se zasigurno podignule obrve u Mercedesovu boksu. Vettel je vožnjom Ferrarija izgledao suvereno, iskorištavajući cijelu stazu i potencijal bolida.

“Uspijeli smo puno bolje podesiti auto u popodnevnom nego u jutarnjem treningu. Iz dvije odvožene sesije točno znamo što nam je dalje činiti. Cilj nam je ići još brže”, počeo je Vettel.

“Zasad mogu reć da nam je brzina u jednom krugu veoma obećavajuća, a kako će biti u dužem stintu je jako teško za pogoditi jer ćemo često nalijetati na gužvu vozača sa začelja”, nastavio je.

“Mislim da se možemo poboljšati u uvjetima utrke jer ćemo danas i sutra analizirati svaki sektor i zavoj staze gdje možemo izvući nešto vremena.

Na upit o lošijem izdanju Mercedesa je kazao: “Nemam pojma što im se događalo, ali ih sigurno ne smijemo otpisati u subotu. Izgledali su jako dobro ujutro i siguran sam da će sve srediti na vrijeme”.

Potom je Vettel naglasio Red Bull kao potencijalnog izazivača za start iz prvog reda: “Mislim da će Red Bull biti dobar u kvalifikacijama. Ovdje je start iz prvog reda bitniji nego bilo gdje drugdje. Stoga ćemo morati dati sve od sebe da kvalitetno napravimo zadaću u subotu”.

“Mercedesi su danas vjerojatno imali problem, ali sam siguran da će biti u punoj snazi u subotu. Tek je četvrtak i stignu srediti sve probleme. Moje je mišljenje da će biti jako blizu i da današnjih 5 desetinki nije realnost, ali svakako je dobar početak vikenda za nas”, kazao je Vettel.

“Mislim da je sve dobro posloženo za nas i da smo u dobroj formi. Ovdje smo svi gospodari svoje sudbine jer se puno stvari može dogoditi u utrci. Već smo svašta vidjeli ovdje i jedino što možemo je prekrižiti prste da će sve ići u najboljem redu”, zaključio je Vettel.