Sebastian Vettel kaže da bi široke ruke dočekao bivšeg momčadskog kolegu Daniela Ricciarda u Ferrariju dogodine.

Vettel i Ricciardo su bili momčadske kolege 2014. godine u Red Bullu kada je nakon četiri osvojena naslov Nijemac neslavno poražen u međusobnom okršaju.

Ricciardo je zamijenio sunarodnjaka Marka Webbera i debitantske sezone pobijedio čak tri puta, dok Vettel nije slavio niti jednom. Nakon teške sezone, Vettel je napustio Red Bull i otišao u momčad iz Maranella.

Ricciardov ugovor ističe na kraju sezone i kao jedna od izglednih destinacija se spominje Ferrari. 28-godišnjak ne taji aspiracije kako želi voziti za momčad spremnu za osvajanje naslova prvaka.

Sebastian je na upit o mogućem dolasku Ricciarda kazao: “Dočekao bih ga široke ruke”, ali inzistira kako ne bi trebao komentirati takve špekulacije.

Mercedes i Ferrari su vrlo izgledne destinacije ako Red Bull tokom sezone ne pokaže da je spreman u borbi s vodećim momčadima. To pak više ovisi o Renaultovoj pogonskoj jedinici negoli samoj kvaliteti šasije.

Vettel ima ugovor s Ferrarijem do kraja 2020. godine i ne želi utjecati na odabir drugog vozača. O Ricciardu kaže: “Vozili smo samo jednu sezonu zajedno. On je imao odličnu sezonu, a za mene nije bila sjajna”.

“Mislim da smo se dobro slagali i ne bih mario ako bi ponovno vozili u istom timu, ali ne znam koji su točno njegovi planovi”, navodi Vettel.

“Mislim da ima nekoliko opcija i da se ne bi trebao žuriti. Uvjeren sam kako će pronaći sjedište, ali ne znam koje su mu želje. Nisam upućen koliko traži za svoje usluge, ali uvjeren sam kako će pronaći sjedište”, zaključio je Seb.