Suzuki cilja dovesti trostrukog MotoGP prvaka Jorge Lorenza kao partnera mladom mu sunarodnjaku Alexu Rinsu u sezoni 2019.

Izvjesno je kako će Rins nastaviti svoju karijeru u Suzukiju, dok Andrea Iannone nije zadovoljio šefove i u potrazi su za zamjenom.

Iannone je podbacio kao vodeći vozač Suzukija otkad se priključio. Prošle je godine završio 13. u poretku, a ove ga godine Rins redovito pobjeđuje.

Mnogi su u momčadi iz Hamamatsua bili uvjereni kako će GSX-RR odgovarati Talijanovu stilu vožnje, ali s izostankom rezultata i strpljenja je sve manje.

Lorenzo se nakon teške 2017. nastavlja mučiti na Ducatiju. Ne osjeća se u potpunosti udobno za sjedištem Desmosedicija te je osvojio samo jedan bod u uvodne dvije utrke.

S obzirom na rezultatski podbačaj Lorenza i nagli rast Doviziosa, Ducati si ne može dopustiti da drugog vozača plaća vrtoglavih 12 milijuna eura.

Uz to se gomilaju i upitnici hoće li se Lorenzo uopće u potpunosti prilagoditi Ducatiju, prelazak na Suzuki se čini najboljom opcijom za sve strane.

Naredne tri utrke će biti ključne jer bi popravak forme značio i mogući ostanak na Ducatiju, dok bi nastavak forme zasigurno bila točka na i za Lorenza.

Suzuki će dati sve od sebe da privuče Lorenza iako zbog manjih resursa ne može ponuditi jednaku plaću.