Suzukijev šef MotoGP odjela Davide Brivio vjeruje kako će njegov tim dobiti satelitsku momčad iduće sezone, a pregovori se vode s Marc VDS timom.

Nakon sezone za zaborav gdje nisu uspjeli ni na jednoj utrci doći do postolja, Brivio priznaje da je lošim rezultatima pridonijela činjenica da nemaju satelitski tim koji bi im pomogao u razvoju.

Posljedično je novopridošli Iannone izabrao krivu specifikaciju motora što je odmah početkom sezone uništilo sve Suzukijeve nade za značajniji uspjeh.

Iako je vodstvo Suzukija odavno pokazalo interes za satelitskim timom, želja o još dva dodatna GSX-RR-a na gridu bi se mogla ostvariti već za godinu dana.

Nije tajna kako Marc VDS koji trenutno posluje s Hondom ima afinitet prema Suzukiju postati njihov satelitski tim.

“Naš glavni cilj je uspostavljanje satelitskog tima za 2019. godinu. To je samo stvar pronalaženja potrebnih resursa. Vrlo sam optimističan, puno više nego prošle godine”, rekao je Brivio.

“Satelitski tim će nam puno pomoći jer će omogućiti Suzukiju puno više podataka i istražiti različite smjerove razvoja.”

“Samo trebamo točno odrediti što to znači po pitanju rezervnih dijelova, inženjera itd.”, zaključuje Brivio.

Nakon vijesti o prekidu suradnje Tech3 i Yamahe Angel Nieto (bivši Aspar) i Avintia su izrazili interes da postanu Yamahin satelit, dok je Marc VDS izrazio želju za dugoročnim angažmanom.

“Ono što želimo je povezati se s proizvođačem koji nam nudi dugoročni projekt”, izjavio je glasnogovornik belgijskog tima.

Suzuki, KTM i Aprilija su trenutačno timovi koji se natječu samo s dva motocikla pogonjena njihovim motorima, a MotoGP promotor Dorna želi da svih šest proizvođača ima po četiri motocikla pogonjena njihovim motorima.

KTM-u se najvjerojatnije pridružuje Tech3 te ako Suzuki uspostavi dogovor s Marc VDS-om tada će preostati samo Apriliji da nađe tim s kojim bi se vezali.