Suzukijev vozač Alex Rins kaže da je ohrabren testom u rujnu u Aragonu kojega su odradili on i njegov kolega Iannone. Uvjeren je kako će njegov tim napraviti veliki korak u sezoni 2018.

Prošle godine je Suzuki uspio doći do pobjede s Maverickom Vinalesom, dok se ove sezone jako muče od početka. Dosad nisu osvojili niti jedan podijski plasman. Iannone nikako da se prilagodi Suzukiju nakon Ducatija, dok je Rins imao borbu s ozljedama.

Najbolji rezultati ove godine su im četvrto i šesto mjesto u Motegiju i na Phillip Islandu koje je ostvario Iannone i tako pružio tračak nade za donekle dobar kraj sezone.

No sadašnji optimizam dolazi s produktivnog testa u Aragonu koji je odrađen neposredno nakon utrke krajem rujna, gdje su Rins i Iannone isprobali neke nove dijelove te u potpunosti drugačiju specifikaciju motora koja će biti u uporabi sljedeće sezone.

Suzuki je priznao pogrešku učinjenu na početku sezone izborom pogrešnih specifikacija motora što se odrazilo na formu kroz čitavu sezonu.

“Motocikl za 2018. će biti malo drugačiji. Pokušali smo mnoge stvari u Aragonu i rezultat je bio velik. Poboljšanje iduće godine će biti veliko”, optimističan je Rins.

“Test u Aragonu je bio najvažniji do sada jer smo se puno poboljšali. Vidljiv je napredak u postavkama mehanike motocikla te u elektronici. Isprobavali smo nove dijelove za iduću godinu, i sve je prošlo jako pozitivno”, zaključuje Rins.

rins iannone
Šašavi duo Andrea “Maniac” Iannone u ulozi brijača i Alex Rins u ulozi mušterije

Iannone:” Motocikl ima najbolje ili najgore trenutke na stazi.”

Prvi Suzukijev vozač Andrea Iannone također vjeruje da će ostvariti dobre rezultate u 2018. godini, kada on i tim u potpunosti ukrote svoj GSX-RR.

“Moj motocikl ima trenutke kada je najbolji na stazi, a u drugim slučajevima je najgori”, izjavio je Iannone nakon loše izvedbe u Sepangu.

“Nadamo se da ćemo iduće godine sve realizirati. Znamo da Suzuki ima potencijala i da mogu biti konkurentan vozač. Mislim da sam to dokazao tijekom godina u MotoGP-u.”

“Dolazimo na razinu koju želimo i Suzuki i ja. Još nismo spremni da budemo kompetentni na svakoj utrci kao što smo bili u Australiji, ali znamo kako i na čemu trebamo raditi. Znamo našu snagu i limite”, zaključio je Iannone.