Lance Stroll je jedan od vozača kojima je sjedište u kokpitu iduće sezone pod upitnikom. U zadnje vrijeme se mladog Kanađanina povezuje s Force Indijom.

18-godišnji Stroll je u debitantskoj sezoni nakon teškog početka sezone ostvario impresivno mjesto na podiju u Baku gdje je u posljednjim metrima utrke izgubio drugo mjesto od Bottasa.

Utrku prije toga je umirio kritičare prvim bodovima u karijeri, a postoljem ih u potpunosti ušutkao, izuzev sunarodnjaka i bivšeg F1 prvaka Villenueva.

Stroll je prema svim očekivanjima trebao nastaviti u Williamsu, ali takva opcija više i nije izvjesna jer mu se najizdašniji sponzor, otac Lawrence Stroll povezuje s Force Indijom.

Force India će na kraju sezone najvjerojatnije mijenjati ime, a suvlasnici momčadi Vijay Mallya i Subrata Roy su pod ozbiljnim pravnim tužbama u Indiji. Također im je cilj novim imenom privući nove sponzore.

Mallya vjeruje da bi im novi prihodi omogućili da se nastave boriti s vodećim momčadima: “S malo više novaca u džepu možemo učiniti korak s kojim bi se konstantno borili s tri vodeće momčadi”, kazao je.

Lawrence Stroll je upravo ime koje se povezuje s velikim sponzorstvom u momčadi Force Indije, a to u konačnici znači i mjesto za sina.

Direktor F1 Chase Carey priznaje kako mu je Strollov podijum u Azerbajdžanu jedan od najdražih trenutaka ove godine jer nema bolje priče nego kad potpuni autsajder napravi veliki uspjeh.

“Stroll je mjesecima slušao kritike na svoj račun, ali i očevih novaca koje je uložio u razvoj. Tada im je svima odgovorio na stazi u Baku. Želio bih vidjeti još toga”, zaključio je Carey.