Britanska zvijezda u usponu Landro Norris je spreman za napredak iz serije F3 u F2 ili u japansku Super Formulu iduće sezone.

17-godišnji McLarenov štićenik je prošlog tjedna debitirao u F1 bolidu na Hungaroringu i odvozio impresivno vrijeme. Iako je imao za razinu mekše gume, dvije desetinke brže vrijeme od Alonsovog je svakako vrijedno pažnje.

Mladić vjeruje kako će bez obzira na plasman u F3 seriji dogodine napredovati. Trenutno je drugoplasirani i smatra da mu titula neće biti ulaznica za viši rang natjecanja.

Norris kaže da mu je test išao bolje nego što je očekivao. Odvozio je brže vrijeme od trkaćeg vozača Stoffela Vandoorna, ali svoje šanse za ulazak u F1 od 2018. godine drži minimalnim.

“McLaren pokušava zadržati Fernanda i Stoffela. Ne vjerujem da ću u F1 dogodine, više vjerujem da su sljedeća stepenica F2 ili Super Formula”, iznosi Norris.

“Ne mislim da će test išta promijeniti. Fokus mi je na F3 prvenstvo i nadam se da ću pobijediti”, nastavio je.

Norris je stekao zavidan status kao razvojni vozač na McLarenovu simulatoru. Odlična je perspektiva potvrđena samo dvije desetinke sporijim najbržim vremenom od Sebastiana Vettela istog dana na Hungaroringu.

McLaren je pažljiv kad je u pitanju razvoj mladih vozača. Vandoorne je tek nakon sjajne karijere u prethodnici Formule 2(GP2) i Super Formuli dobio priliku u F1 bolidu.