Supertalentirani Britanac Lando Norris priznaje kako ga usporedbe s četverostrukim F1 prvakom Lewisom Hamiltonom itekako motiviraju.

Norris je McLarenov rezervni vozač i privukao je pozornost pratitelja sporta odličnim nastupima u F3 seriji i na F1 testovima.

18-godišnji pripadnik McLarenove akademije slovi za buduću zvijezdu, ali on se time ne zamara niti sluša takve priče.

“Situacija oko perspektive me motivira, ali ne previše. Dobro je znati da si na putu za F1 i da te se uspoređuje s četverostrukim prvakom. Nadam se da ću i ja tako jednog dana biti uspješan”, govori Norris.

norris

“Bez obzira na to, uopće se ne zamaram razmišljanjem o onome što drugi kažu. Ovo radim isključivo jer u tome doista i uživam. Nije da vozim samo zato što sam dobar u tome. Nadam se kako ću jednog dana imati karijeru na tom temelju”, dodaje Lando.

“Doista uživam i želio bih se time baviti. Usredotočen sam na ono što radim, učim od tima i upoznajem se s ljudima. Dajem sve od sebe, nastojim pobjeđivati, a tada se diže draž natjecanja”.

“Pokušavam ne misliti o onome što ljudi govore u medijima, tako da sam usredotočen na svoj posao i nastojanje da pobijedim u što više utrka”, zaključio je Norris.

Lando je obećavajući kandidat za mjesto trkaćeg vozača, a boljeg početka od sjedišta u McLarenu gotovo i nema jer se radi o jednoj od najreputabilnijih F1 momčadi.

U slučaju odlaska Fernanda Alonsa, Norris je zasigurno prvi favorit.