Dvostruki svjetski prvak Mika Hakkinen priznaje da je iznenađen zavidnim stupnjem suradnje između Mercedesova dvojca Hamilton/Bottas.

Razlog je dvostruka zamjena pozicija na VN Mađarske što ističe obostrano povjerenje i poštovanje u odnosu prema Hakkinenovim riječima.

Hamilton je zapeo iza Valtterija, ali dobio je dopuštenje od momčadi da proba napasti vodeće Ferrarije i ako ne uspije, vrati poziciju kolegi, što je on na kraju i učinio.

Hakkinen ne zna ni sam što ga se više dojmilo, prvo ili drugo propuštanje, ali ističe da je Bottasova kolegijalnost na stazi pravi odraz njegova karaktera.

“Kad sam vidio da se Valtteri pomakao Hamiltonu kako bi se borio s Raikkonenom je u potpunosti tipično njegovo ponašanje”, kazao je Hakkinen.

“On nije sebičan prema timu za koji radi. Kao i svaki drugi top vozač, postane sebičan ako je u pitanju pobjeda, ali i dovoljno inteligentan da zna kako timski rad donosi rezultate momčadi”, nastavio je Finac koji je u menadžerskom odnosu s Valtterijem.

“U konačnici utrke kad sam vidio da je Lewis usporio i da će propustiti Valtterija, pomislio sam kako je ovo odličan primjer timske suradnje i pravog partnerstva”, zaključio je Hakkinen.

Iako je prijetnja vrebala u vidu vrlo brzog Maxa Verstappena, dvojac je uspio odraditi perfektno propuštanje prije kockaste zastave.