Problemi s pouzdanosti su primorali Mercedes na odgodu novog motora koji je bio planiran za ovi vikend u Kanadi.

Svjetski prvaci kažu da će problemi s kvalitetom druge generacije pogonske jedinice za 2018. biti popravljeni do VN Francuske.

Mercedes ulazi ovog vikenda na stazu koja je veoma zahtjevna prema pogonskoj jedinici, a isporuka snaga vrlo bitna.

Ova odluka prema mišljenju Mercedesova vodstva neće puno utjecati na performanse i pouzdanost jer ne prelaze unaprijed zadanu kilometražu. Aktualni je motor još trebao biti korišten na VN Mađarske krajem srpnja.

Mercedesova će odluka utjecati na sve momčadi pogonjene njihovim motorima te će se Force Indije i Williamsi morati zadovoljiti s motorima s kojima su počeli sezonu.

Konkurentski proizvođači Honda i Renault su uspjeli pripremiti planiranu nadogradnju za vikend u Kanadi, a koristiti će ga strateški, ovisno o tome kako stoje s potrošnjom dijelova.

Tehnički direktor Red Bulla Adrian Newey navodi kako će Daniel Ricciardo imati nove dijelove nakon problema na prošloj utrci u Monaku. Genijalni dizajner smatra da će Renaultovo poboljšanje ubrzati motor za najmanje 0.1s po krugu.

Toro Rossovi vozači na Hondinim motorima će ovog vikenda koristiti poboljšanu novu verziju, dok je Ferrari najavio poboljšanje, ali još ništa nije službeno potvrđeno.