Stoner: Ducati ne koristi moje povratne informacije s testova

stoner

Dvostruki svjetski prvak Casey Stoner kaže kako će vjerojatno napustiti ulogu Ducatijevog testnog vozača jer Ducati ne koristi njegove povratne informacije.

Iako se prestao utrkivati 2012. godine, Stoner je 2016. godine postao Ducatijev ambasador te testni vozač.

Vrlo vjerojatno oba Ducatijeva vozača neće imati šanse ugroziti Marqueza za ovogodišnji naslov iako imaju vjerojatno najjači Ducati do sada s kojim bi mogli ponoviti Stonerov uspjeh iz 2007. godine.

Unatoč tolikoj snazi i kompetitivnosti, Australac je izjavio kako vjerojatno neće nastaviti s testnim programom za tim iz Bologne.

“Ništa mi ne bi dalo veće zadovoljstvo nego još jedan naslov s Ducatijem”, rekao je Stoner.

“Ali osjećam da ne mogu dati ništa više od onoga što imam, jer čini se da ne koriste podatke i povratne informacije koje im dajem.”

“Već dugo predlažem promjene, no oni ne mijenjaju ništa. A ako ne upotrebljavaju moje podatke i povratne informacije, ne vidim razloga uzimati ikakav rizik za testiranje. Jer da biste dobili nekakve rezultate, uvijek morate voziti na granici”, objašnjava Stoner.

Ducati želi Stonera kao glavnog ambasadora ako se povuče iz uloge testnog vozača, ali Australac je jasno rekao da to ne želi.

“Vratio sam se u Ducati da naporno radim i da im pomognem osvojiti drugo prvenstvo, a ne da budem dječak s postera tvrtke”, zaključuje Casey.

Stoner nije vozio Desmodeici GP18 od testiranja u Sepangu s početka godine zbog operacije ramena, no već je odavno počeo s treninzima i MotoCrossom tako da bi vrlo brzo trebao biti spreman za prave testove, ukoliko do njih uopće i dođe.