Šef američke momčadi Haas Gunther Steiner smatra da je slomljeni poklopac odvoda nedopustiv propust. Bolid Romaina Grosjeana je pretrpio veliku štetu i izazvao crvenu zastavu u posljednjem dijelu drugog treninga.

“Prema mom mišljenju, ovakve se stvari nigdje ne bi trebale dogoditi. Ovo je neprihvatljivo i nije po standardima”, kazao je ljuti Steiner.

Image may contain: one or more people, people standing and shoes

“Nisam još o ovome pričao s nikim, ali moramo se pobrinuti da se ovo ne ponovi u utrci jer bi to mogla biti katastrofa. Zamislite samo da nekoliko auta prođe preko, a poklopac se opet odvoji”, upozorava šef momčadi.

Steiner je dodao kako ne zna što se točno dogodilo, ali da će znati u nastavku dana. Na video snimci se vidi kako je pokrov već bio dignut prije Grosjeanovog kobnog udarca.

Pokrov je u trenu sasijekao stražnju gumu i prouzrokovao veliku štetu jer je Romain pri velikoj brzini izgubio kontrolu i otklizao sa staze u barijere i dodatno oštetio bolid.

“Šteta je velika”, kaže Steiner. “Još nismo vidjeli u kojem su stanju dijelovi pa ne znamo točno koliko ima štete na šasiji”.

“Moramo se potruditi da svi pokrovi budu na mjestu sutra”, zaključio je Steiner.