Lewis Hamilton je prošle godine kazao za domaću stazu Silverstone kako je grbavija od drevnog njemačkog trkališta Nordschleife. Oštra kritika je polučila rezultat i ove godine su organizatori reasfaltirali površinu.

Ovo je drugo reasfaltiranje u samo dvije godine nakon pustih kritika sloja koji je postavljen 2018. godine. Prvak Hamilton je gnjevno izustio: “Ljudi koji su ovo napravili, odradili su najgori posao ikad”.

Novi bi sloj trebao pružiti nešto više gripa nego prijašnji, a i riješeni su problemi s ‘mikro-grbama’ zbog kojih su se brojni vozači žalili. Jedini koji se nisu žalili na grbavost su McLarenovci.

Valja napomenuti kako je veliku ulogu imala i odgođena MotoGP utrka zbog jake kiše i loše drenaže. Stoga je novi sloj poboljšan i po tom pitanju za lakši odvod vode. Na stazi se radilo i za vrijeme austrijskog F1 vikenda.

Uprava staze kaže da su u proteklih 30 godina samo triput reasfaltirali stazu, od kojih su dva bila u protekle dvije godine. Nada se kako su posao ovaj put dobro odradili i da neće biti potrebe za novim slojem izvjestan period.