Šef Ferrarija Mattia Binotto kaže kako Scuderija nema interesa potpisati s Maxom Verstappenom ugovor za sezonu 2020. Ferrariju Max Verstappen nije na listi želja jer već imaju spremnu postavu za nadolazeću sezonu 2020.

Sve je više špekulacija oko budućnosti trenutne primavioline Ferrarijeva Sebastiana Vettela koji još jednom ne izvršava predsezonske planove. Zapao je u frustrirajući period jer osim Mercedesove dominacije i pokradene pobjede u Kanadi, sve više potpada pod pritisak drugog vozača Charlesa Leclerca.

Sebastian Vettel je najavio kako nema planove o povlačenju iz sporta iako je nedavno žustro kritizirao sport i smjer u kojem ide.

Na upit novinara SkySporta, Ferrarije šef Binotto je odbacio navode kako se pokušavaju domoći Red Bullovog vozača. Verstappen bi trebao zamijeniti Vettela, ali Binotto kaže da do toga neće doći.

Binotto smatra kako Verstappen nije tip vozača koji interesira Ferrari: “Već imamo dva vozača s ugovorima i koji su vrlo sretni. Za sljedeću sezonu nema razloga mijenjati postavu. Mislim da stvari idu dobro svojim tokom”, objašnjava.

Pred vikend u Austriji se također špekuliralo o Maxovoj budućnosti jer ima ugovornu klauzulu u kojoj stoji da ako Red Bull ne pobijedi ove sezone, ima pravo napustiti momčad prije isteka ugovora.

Ipak, Verstappen je došao do povijesne pobjede za Red Bull-Hondu i šef momčadi Christian Horner vjeruje kako će to zapečatiti špekulacije neko vrijeme.

“Dosta se priča vrtilo oko Maxova ugovora, ali to su čiste špekulacije. Svaki vozač ima ugovor koji je tajan i vjerojatno ima dosta klauzula”, navodi Horner.

“Max je sretan u timu i vjeruje u projekt, a ovakvi dani su samo potvrda toga. Mi uopće ne sumnjamo u Maxa i njegovu odanost”, zaključio je šef momčadi i uvjereno poručio kako Red Bull ima najboljeg vozača na gridu.