Carlos Sainz je postavio visoke ciljeve za iduću sezonu. Izjavio je da se želi boriti za naslov svjetskog prvaka.

Sainz je vozač Red Bullovog juniorskog programa i glavna prepreka za napredak su važeći ugovori Maxa Verstappena i Daniela Ricciarda u seniorskoj momčadi za iduću godinu.

Sainza se povezuje s Ferrarijem i Renaultom, ali on navodi kako mu je Red Bull primarni izbor.

“Želim se boriti za prvenstvo u 2018. godini. Želim dobiti priliku i pokazati svima da mogu postati svjetski prvak”, kaže Sainz.

“Red Bull to vrlo dobro zna, kazao sam im. Vjerujem da ću dobiti priliku ako nastavim ostvarivati vrlo dobre rezultate. Nadam se da ću voziti za Red Bull. Oni su mi meta i to je ono što želim”, nastavio je mladi Španjolac.

Dok Sainz čeka priliku u top momčadi, mora iskorištavati što mu se nudi. Zasad je to skupljanje bodova i borba za peto mjesto u konstruktorskom poretku s Toro Rossom.

“Sretan sam kako mi ide ove sezone. Nastojat ću skupiti bodove u svakoj utrci koju završim. Naročito me obradovalo šesto mjesto u Monaku. Bio je to velik vikend za mene”.

“Nije mi bilo lagano kao što se nekima doima jer je vrlo tijesno u sredini poretka. Ponekad oko desetog mjesta bude šest-sedam vozača iz različitih momčadi u desetinki ili dvije”, navodi.

“Mnogo je još utrka pred nama u kojima nam neće biti lako, ali već smo potvrdili i kad je najteže da se možemo izboriti za dobar rezultat. Glavno da smo kao momčad poboljšali strategiju ulaska u boks, a to puno pomaže”, zaključio je Sainz.