Valentino Rossi prije tjedan dana nije znao hoće li se utrkivati zbog loma noge, a ovog vikenda u Aragonu je priredio pravu mini senzaciju. Osvojio je peto mjesto i priskrbio dosta borbe suparnicima na stazi.

Rossi je oduševio navijače kvalifikacijskim plasmanom u top 3. Utrku je startao na tabletama protiv boli koja bi bila neizdrživa u drugoj polovici. Talijan je bez obzira na ozbiljnost ozljede otežao utrku Repsol Hondama Marca Marqueza i Danija Pedrose koji su osvojili prvo i drugo mjesto.

Doktor nije štedio ni momčadskog kolegu Mavericka Vinalesa za kojeg smo smatrali da će ga propustiti. O snazi volje Rossija govori podatak da je samo 24 dana od loma potkoljenice desne noge prošao ciljem samo pola sekunde od Vinalesa.

“Znao sam da će biti teško. Nisam uspio odvoziti sjajnu utrku jer mislim da bih se inače borio za pobjedu. Znao sam da me čeka bolna druga polovica utrke”, govori Rossi.

“Uz bol sam imao i povećanu degradaciju guma. Pri kraju utrke sam bio fizički iscrpljen, a i bol je učinila svoje. Bio sam na rubu odustajanja, ali nisam bacio ručnik već sam pokušao osvojiti top 5 plasman”, dodaje Doktor.

“Sada vrijeme radi za mene. Imam dva tjedna kako bih trenirao i oporavio stanje noge. Motegi će biti vrlo bitan, a onda nas čekaju tri utrke u nizu. Nadam se da ću u Japanu biti na 100% spreme ili barem približno”, zaključio je miljenik publike Valentino Rossi.

Rossijeva srčana vožnja je polučila i kritike Danija Pedrose koji navodi da ga je Valentino nesportski izgurao pri pokušaju pretjecanja. “Ne možeš drugog vozača izgurati sa staze pri brzini od 300 km/h”, kazao je Pedrosa o incidentu na što mu je Rossi odgovorio: “Ako nisi zadovoljan, onda se utrkuj sam sa sobom”.

Rossijevi podaci o osvajanju prvog startnog reda, bivanja u vodećoj grupi većinu utrke te samo šest sekundi zaostatka za pobjednikom Marquezom su više nego fascinantni.