Vodeći u MotoGP poretku Andrea Dovizioso smatra kako će u igri za naslov do samog kraja sezone biti dvojac Alex Rins i Valentino Rossi.

Dovizioso i Ducati su već treću sezonu najveća prijetnja dominantnom Marcu Marquezu i Hondi. Marquez je padom obilježio prošli trkaći vikend na stazi COTA, kojom vlada već dugi niz godina.

Sada se Marquez nalazi devet bodova iza Dovija, a između njih su se ugurali Suzukijev Rins i Rossi na Yamahi.

Yamaha zadnjih godina nije konkurentna Hondi i Ducatiju, a Rinsov Suzuki nije osvojio sezonu još od 2000. godine.

“Najveća razlika je sada što ima puno više konkurentnih motocikala nego zadnjih godina. Suzuki je definitivno napravio veliki korak naprijed iako su i prošle godine napravili dobar podija.”, kaže Profesor Dovi.

“Rins je sazrio, a Valentino preporodio skupa s motociklom, tako da smatram kako će se oba boriti za prvenstvo do kraja”, objašnjava.

Rossi nije pobijedio od VN Nizozemske na Assenu 2017. godine pa Dovizioso napominje kako “ne možeš pobijediti prvenstvo ako ne osvojiš pokoju utrku”.

“Mislim da za naslov trebaju najmanje 3-4 pobjede, ali opet je u nekim situacijama važnije ostvariti kvalitetan rezultat”, napominje.

Dovizioso smatra da bi tijesna borba izmeđi više vozača za naslov mogla imati pozitivne i negativne strane.

“U prošle dvije sezone nikako nismo uspjeli pobijediti Marca jer bi on i za lošeg dana osvojio podij. Mi smo se u toj situaciji jako teško nosili i ostvarivali lošije smo rezultate”.

“Mislim da smo jači i konzistentniji ove godine što smo pokazali u Argentini i Teksasu. Sada je situacija jako zeznuta jer je masu kompetitivnih vozača pa je čak i ulazak u top 10 u kvalifikacijama izazovan posao”, zaključio je dvostruki viceprvak.

Ipak, za sve vrijede ista pravila i to je ono zbog čega se veselimo svakom novom MotoGP vikendu.