Valentino Rossi, unatoč fantastičnoj utrci u Katru, smatra da je Yamaha u “više-manje” istoj poziciji kao i lani.

Nakon veoma loših kvalifikacija u subotu, Doktor je u utrci pokazao svoje kvalitete te je s 14. mjesta došao do odlične pete pozicije, i to sa samo šest desetinki zaostatka za pobjednikom Doviziosom.

Rossi smatra da ga je konkurentnost njegovog motocikla u utrci pozitivno iznenadila, ali njegov osjećaj, kao i slabosti motocikla, se nisu promijenili od prošle sezone.

“Za mene su problemi više-manje isti. U nekim područjima smo se poboljšali, ali nažalost još se uvijek borimo sa stražnjim dijelom i teško je”, rekao je Rossi.

“U utrci je motocikl bio dobar, jer ako nemate dobar motocikl ne dolazite blizu pobjede ili podija.”

“Ovo je bilo pozitivno iznenađenje jer nisam imao dobar osjećaj na treninzima.”

“Prošle sam godine bio jači na treninzima. Ali na kraju smo u utrci bili više ili manje isti kao lani, samo sam startao malo više straga”, objašnjava.

“Problem je što je naša izvedba praktički ista kao i 2018. godine.”

“Za nas je vrlo teško jer je ove godine razlika u najvećoj brzini još veća. Ali problem nije samo maksimalna brzina, već i ubrzanje iz zavoja.”

“Izgleda da su drugi motocikli, Honda, Ducati, ali i Suzuki u stanju prenijeti više snage na podlogu, više trenja, tako da mi na ubrzanju gubimo. Zbog toga je i naša maksimalna brzina daleko od drugih. Problem je izlaz iz zavoja”, objašnjava Talijan.

Rossi je prokomentirao i veliki napredak Suzukija tijekom zime, dok je Yamaha vrlo blizu razini iz 2018. godine.

“Problem je u tome što završavamo iza Ducatija, Honde, satelitske Honde i Suzukija”, nastavlja Rossi.

“Problem ove godine je u tome što je Suzuki jak. Cal je bio jak i prošle godine, ali sam bio u mogućnosti pobijediti ga, tako da je manje-više i Cal na istoj razini.”

“Najveći napredak je napravio Suzuki, pa po meni mi morao još puno raditi”, zaključuje Il Dottore.