Valentino Rossi smatra da se Yamaha još mora poboljšati, ali i da su na pravom putu prema cilju.

Rossi ovog vikenda u Katru započinje 24. sezonu MotoGP utrkivanja i još uvijek predvodi na listi rekorda s devet osvojenih naslova i 89 pobjeda.

Valja naglasiti da je Rossi zadnji put stajao na najvišoj stepenici prije 20 mjeseci u Assenu, a zadnju izglednu šansu za pobjedu je imao u Maleziji 2018.

Yamahu je u 2018. u zadnji čas spasio Maverick Vinales pobjedom na australskom Phillip Islandu i donekle im sačuvao obraz.

Tehničke promjene na novoj Yamahi M1 su uvedene kako bi se Yamahu opet učinilo pobjedničkim motociklom. Iako su riješavali ponajviše problem s proklizavanjem i potrošnjom stražnje gume, Rossi je oprezniji od svog mlađeg kolege Vinalesa.

Talijanski veteran smatra kako je stroj za 2019. korak naprijed i puno brži u jednom krugu u odnosu na prethodni model, ali još ga uvijek mori nedostatak brzine u uvjetima utrke.

“Napokon je došlo vrijeme za prvi GP ove sezone! Predsezonski su testovi bili jako bitni. U Sepangu i Katru smo napravili pozitivne korake tako da mogu kazati da su testovi bili dobri”, kaže Rossi.

“Još nas čeka dosta posla i moramo se poboljšati, ali smo na pravom putu”, dodaje.

“Dat ćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za utrku. Dobro se osjećam, jako sam trenirao zimus i spreman sam na start kao i ostatak momčadi. Dat ćemo sve od sebe!”, zaključio je ‘il Dottore’.

Prošle su godine u Katru završili s Rossijem na postolju, a i ove godine namjeravaju zadati muke rivalima iz Honde i Ducatija.